Een bezoek brengen aan het buitenatelier: sfeerbeelden

‘Tuin- en landschapsarchitectuur wordt kunst als je je de functie niet meer afvraagt.’
‘In een goed ontwerp loopt buiten mee naar binnen en doe je vrij van zorgen je fris ruikende jas uit.’
‘De bloemenborder is een wat misleidende naam; naast bladstructuren, zaaddozen en gedroogde stelen spelen bloemen ook een rol.’

Ervaringen van vakgenoten
“Verschillende verrassende plekken in één gebied/tuin, die niet opgedrongen worden, maar door een geoefend oog mag worden ervaren. Als een soort cadeautje.”

“Verankeren in landschap dmv horizontale en verticale lijnen. Contrast organisch versus recht of juist samengaan van organisch en recht. Binnen en buiten verbinden. Erf en landschap verbinden. Plekken maken, groot of klein. Entree + entree + entree. Verhoudingen. Water naar binnen trekken. Materiaal. Doorontwerpen en detailleren.”

“Natuur en architectuur omhelzen elkaar overal. Kreeg af en toe een soort van Stonehenge gevoel.
Sublieme overgangen van harde materialen naar natuur. Heel mooi.
Sterke architectonische beplanting. Vooral alle meerstammige bomen, denk dat hij daar een van de trendsetters voor geweest is.
Kunstenaar die overal magische plekken in zijn tuin weet te creëren. Je proeft overal het leven.”

“Het beseffen van de kracht van het verrassend en harmonieus ineen grijpen van hard en zacht en de kracht van het doen vertragen in de tuin en hiermee extra beleving creëren. Je ervaart ‘verbijzonderen’ in combinatie met experimenteerlust. Die aspecten gaan absoluut hun invloed hebben op mijn eigen tuinontwerpen.”

Entree

Objecten

Landschap

Bloemen

luc engelhard