Luc in fd

Vooraanstaande tuinontwerpers over hun eigen tuin (tekst inclusief fouten zoals gepubliceerd in fd.) Tuinontwerpers bedenken de mooiste creaties voor anderen, maar ook hun eigen tuinen mogen er zijn. Het is de beste plek om te experimenteren met vormen,...

Lees meer

Fragiele evenwichten in de tuinen van Luc Engelhard

De tuinen van ontwerper Luc Engelhard zijn kunstwerken. Hij laat het gebouw in zijn landschappelijke context intact, om vervolgens te zoeken en te worstelen met een gedoseerde toevoeging. Engelhard gebruikt daarbij materialen als beton, steen, hout en staal, die hij inzet als beeldende elementen. Zo stijgen beide – gebouw en landschap – boven zichzelf uit.

Lees meer

Getemde wildernis

Bloeiende jasmijn, ruisende bamboe en een woeste haag van duindoorn trekken zich weinig aan van de strakke lijnen in de tuin. Dat is precies wat ontwerper Luc Engelhard en de bewoners voor ogen hadden. Een getemde wildernis die recht doet aan een heel bijzonder appartement in IJsselstein.

Lees meer

On reflection

In the countryside not far from Amsterdam, Dutch designer Luc Engelhard has transformed a once-neglected plot into a beautiful garden full of light, water and space.

Lees meer
Zwelgen in twijfel

Zwelgen in twijfel

Wonen en werken in de schilderachtige weilanden van Kockengen. Een oase van rust tussen Utrecht en Amsterdam. In de grote tuin achter zijn woning en zijn kantoor experimenteert Luc Engelhard met planten, bomen en vormen. Nu en dan lijkt hij meer filosoof dan tuinontwerper of landschapsarchitect. De foto op zijn website – met een slak op zijn hoofd – spreekt boekdelen.

Lees meer

De tuin in 2006 volgens Luc Engelhard

De nieuwe tuin zal meer de zintuigen gaan prikkelen. We willen weer ruiken, voelen en de seizoenen zien. Mensen zijn kilheid en leegte beu. Er komt een verschuiving naar meer natuurlijke materialen en beplanting. De tuin wordt weer een plek waarin je steeds iets nieuws in ontdekt, waar dynamiek in zit.

Lees meer

Elle Tuinen

Een Hollands huis, dat wel, maar met een onmiskenbaar Mediterraan tintje. Tuinarchitect Luc Engelhard ontwierp in een Nederlandse nieuwbouwijk deze oase. Over beton, een patio en exotische sferen.

Lees meer
luc engelhard