Andy Goldsworthy

Andy Goldsworthy

Dat ik een fan ben van Andy Goldsworthy is misschien al opgevallen in mijn blogs. Zondag zag ik de docufilm ‘Leaning into the wind’ die over hem en zijn werk gemaakt is. Ik was ontroerd, voelde me geestgenoot, zielsverwant en hartverbonden met Andy.

Lees meer
goed gesprek

goed gesprek

abdij Sint Benedictusberg, Vaals, Hans van der Laan Zaterdagavond verjaardagsfeestje, ik raak met een vormgever aan de praat en vertel hem enthousiast over het ultieme moment die middag van vele puttertjes in een zware betonnen schaal die zich vermaakten met water;...

Lees meer
bezoek aan open huis Mobach Keramiek

bezoek aan open huis Mobach Keramiek

Zaterdag in het open huis geweest van Mobach Keramiek www.mobach-keramiek.nl  een bedrijf dat al 123 jaar het keramiek tot een kunst verheft.                                                                                                    Als ik m’n auto...

Lees meer
materialen weer opnieuw gebruiken

materialen weer opnieuw gebruiken

Bijna twee weken geleden ben ik er geweest om met de toekomstig opdrachtgever te praten over de geschiedenis van hun plek. Ze wonen er al lang en willen niet meer weg. Ik kwam er om te praten over hun interesses, hun smaak.

Lees meer
de wilg

de wilg

Door die tomeloze groeikracht van de wilg kun je hem dwingen zijn eigen beeld te maken. Hier gekruiste stammen die tegen elkaar gegroeid zijn en de horizontaal liggende eiken stammen overgroeien.

Lees meer
luc engelhard